- 1 fél tyúk,
- 5 dl savanyúkáposzta-lé,
- 10 dkg vaj,
- 1 csomag leveszöldség,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 dl tejföl,
- 1 tojássárga,
- 1 evőkanál liszt,
- só.
A tyúkot kisebb darabokra vágjuk, és a megtisztított, hasábokra vágott zöldséggel együtt a forró vajban megforgatjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, beletesszük az egészben hagyott hagymát, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. Amikor a hús már puha, a zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, felöntjük a káposztalével meg 7 dl vízzel, és beforraljuk. Ha szükséges, utánízesítjük. (Kellemesen savanykás íze legyen.) A tojássárgát a tejföllel simára habarjuk, majd állandó keverés mellett a levesbe csurgatjuk, és levesszük a tűzről. A benne főtt tyúkhússal együtt, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése