2013. december 14., szombat

Sertésnyelv fokhagymamártásban

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésnyelv,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 2-3 babérlevél,
  • 4-5 szem borókabogyó,
  • só,
  • 1 evőkanál mustár,
  • paprikakrém (Piros Arany),
  • őrölt bors.

A sertésnyelveket a borókával és babérral ízesített, forrásban lévő vízbe rakjuk, és puhára főzzük. (Kuktafazékban gyorsabban megfő.) Ez után a nyelveket kivesszük a léből, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a fehér bőrt lehúzzuk róla. Vastagabb szeletekre vágjuk, és mustárral megkenjük.
A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, üvegesre pároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát, majd beletesszük a mustáros nyelvet. Sózzuk, borsozzuk, és a zúzott, majd finomra vagdalt fokhagymával, és paprikakrémmel ízesítjük. Annyi leszűrt főzőlével engedjük fel, hogy bőséges, de ne túl híg mártást kapjunk. 10-15 percig kis lángon készre főzzük.
Galuskával, vagy valamilyen főtt tésztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése