- 80 dkg sertésnyelv,
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 2-3 babérlevél,
- 4-5 szem borókabogyó,
- só,
- 1 evőkanál mustár,
- paprikakrém (Piros Arany),
- őrölt bors.
A sertésnyelveket a borókával és babérral ízesített, forrásban lévő vízbe rakjuk, és puhára főzzük. (Kuktafazékban gyorsabban megfő.) Ez után a nyelveket kivesszük a léből, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a fehér bőrt lehúzzuk róla. Vastagabb szeletekre vágjuk, és mustárral megkenjük.
A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk, üvegesre pároljuk benne a kockára vágott vöröshagymát, majd beletesszük a mustáros nyelvet. Sózzuk, borsozzuk, és a zúzott, majd finomra vagdalt fokhagymával, és paprikakrémmel ízesítjük. Annyi leszűrt főzőlével engedjük fel, hogy bőséges, de ne túl híg mártást kapjunk. 10-15 percig kis lángon készre főzzük.
Galuskával, vagy valamilyen főtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése