- 40 dkg sovány sertéshús,
- 30 dkg kukorica,
- 15 dkg cserkészkolbász,
- 4-5 evőkanál lecsó,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál olaj,
- 4 dkg vaj,
- 2 dl tej,
- 2 evőkanál liszt,
- 5-6 dkg reszelt sajt,
- só,
- őrölt fekete- és fehérbors;
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szétzúzott fokhagymát meg a darált húst, és néhány percig kevergetve sütjük. Egy mély tűzálló tálat kikenünk a maradék olajjal, és belesimítjuk a fűszeres darált húst. Befedjük a kukoricával (ha fagyasztottat használunk előtte olvasszuk ki), rárakjuk a karikára vágott cserkészkolbászt. A vajból, a lisztből és a tejből a szokásos módon besamelt főzünk, sózzuk, csipetnyi fehérborssal ízesítjük, és a kolbász tetejére öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 percig sütjük. Ha a teteje pirulni kezdene, alufóliával takarjuk le. Végül a reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőbe visszatolva a sajt pirulásáig sütjük. Azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése