2013. december 18., szerda

Gombás marharagu

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhafelsál,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 20 dkg tisztított gomba,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1 dl vörösbor,
  • só,
  • őrölt bors.

A marhahúst ledaráljuk, és az olajon állandóan kevergetve fehéredésig sütjük. Ez után egy kevés vízzel felöntjük, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Ekkor rakjuk bele a felszeletelt gombát. Sóval borssal ízesítjük, és teljesen puhára pároljuk. Közben a cukrot egy másik edényben zsemleszínűre pirítjuk, felöntjük a borral, majd a cukor olvadásáig melegítjük, és beleöntjük a raguba. Még egyszer átforraljuk, végül a tűzről lehúzva 10 percig állni hagyjuk. Burgonyakrokettel esetleg kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése