2013. december 26., csütörtök

Korhely halászlé 1.

Hozzávalók:

  • 2-3 halfej és -farok,
  • 4 szép pontyszelet,
  • 2-2 szál sárga- és fehérrépa,
  • 1 szem burgonya,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 darabka zeller,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 tojássárga,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • cukor,
  • 2 babérlevél,
  • citromlé.

A halaprólékot a megtisztított burgonyával, a hagymával, a sóval és pirospaprikával 1,5 liter vízben puhára főzzük. Az aprólékról leszedjük a húst, majd a hagymával és a burgonyával együtt turmixoljuk, aztán visszaöntjük a lébe. A megtisztított és vékony csíkokra vágott sárga- és fehérrépát meg a zellert az így elkészített krémlevesbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, egy kevés cukorral meg citromlével pikánsra ízesítjük, és átforraljuk. Ekkor belerakjuk a halszeleteket, és addig főzzük tovább, míg a hal meg nem puhul.
Egy levesestálban elkeverjük a tejfölt a tojássárgával, és állandóan kevergetve rámerjük a forró levest. Belerakjuk a haldarabokat is, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése