2014. január 7., kedd

Mustáros tyúkmell

Hozzávalók:

  • egy kb. 80 dkg-os tyúkmell,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál liszt,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika,
  • só.

A mellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk. (A bőréből és a csontból alaplevet főzhetünk.) A szintén csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, üvegesre pirítjuk rajta kockára vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a húst, 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A bort a mustárral, a liszttel, meg a tejföllel simára keverjük, és a húsra öntjük. Beforraljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Forrón, pirospaprikával meghintve, tört burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése