- egy kb. 80 dkg-os tyúkmell,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 dl fehérbor,
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál liszt,
- 1 evőkanál tejföl,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- só.
A mellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk. (A bőréből és a csontból alaplevet főzhetünk.) A szintén csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, üvegesre pirítjuk rajta kockára vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a húst, 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A bort a mustárral, a liszttel, meg a tejföllel simára keverjük, és a húsra öntjük. Beforraljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Forrón, pirospaprikával meghintve, tört burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése