- egy kb. 80 dkg-os tyúkmell,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 dl fehérbor,
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál liszt,
- 1 evőkanál tejföl,
- őrölt bors,
- pirospaprika,
- só.
A mellet lebőrözzük, kicsontozzuk, és csíkokra vágjuk. (A bőréből és a csontból alaplevet főzhetünk.) A szintén csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, üvegesre pirítjuk rajta kockára vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a húst, 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Mindig csak egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A bort a mustárral, a liszttel, meg a tejföllel simára keverjük, és a húsra öntjük. Beforraljuk, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Forrón, pirospaprikával meghintve, tört burgonyával tálaljuk.
Ez egy nagyon jó recept, nagyon finom lett, ügyes vagy. Most csinálom meg harmadszor rövid időn belül. Nokedlivel, kis savanyúval mennyei. Kösz a receptet és jó egészséget!
VálaszTörlés