2014. január 7., kedd

Sonkás pulykatekercs

Hozzávalók:

  • 70 dkg pulykamellfilé,
  • 15 dkg főtt füstölt tarja,
  • 4 tojás,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 póréhagyma,
  • 1 kiskanálnyi Piros Arany,
  • őrölt bors,
  • 1 kiskanál grillfűszer,
  • 2 babérlevél.

A pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjuk. Kicsit kiklopfoljuk, megborsozzuk, és ráterítjük a vékony szeletekre vágott tarját. Az olajon megpároljuk a zöldjével együtt karikára vágott pórét, majd a felvert tojásokat ráöntve híg rántottát sütünk belőle. A grillfűszerrel valamint a Piros Arannyal ízesítjük. A hússzeletre simítjuk, feltekerjük, és zsineggel átkötjük, vagy hústűvel összetűzzük. Rátesszük a babérlevelet, alufóliába csomagoljuk, és egy tűzálló tálba fektetjük. Forró sütőbe toljuk, majd a5 perc után a tüzet mérsékelve, közepes hőfokon kb. 50 percig pároljuk. Mikor megpuhult, a fóliából kibontjuk, a babért levesszük, és a pecsenyét szép pirosra sütjük. Szeletelés előtt pár percig pihentetjük.
Burgonyapürével és befőttel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése