2014. június 4., szerda

Csirkegulyás

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkeaprólék (hát, szárny, nyak),
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 6-7 szem tojásnagyságú burgonya,
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 babérlevél,
  • 1 csapott evőkanál Piros Arany (lehet csípős is),
  • 3-4 szem borókabogyó,
  • 1 kiskanál köménymag,
  • szemes bors,
  • só;

a galuskához:

  • 1 tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • só.

A csirkeaprólékot feldaraboljuk. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajt a kis kockákra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, majd beleforgatjuk az aprólékot. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répákat, valamint a megtisztított és kockára vágott burgonyát. Felengedjük 1,5 liter vízzel, enyhén sózzuk, zúzott fokhagymával meg a teatojásba rakott  babérral, borssal, borókával, meg a köménymaggal ízesítjük. Lassú tűzön, fedő alatt, időnként megkeverve az egészet puhára főzzük. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a Piros Aranyat is, végül a teatojásba zárt fűszereket kiemeljük belőle.
Közben a lisztből meg a tojásból egy csipetnyi sóval galuskatésztát készítünk, amit tálalás előtt belefőzünk a gulyásba.
Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése