- 60 dkg csirkeaprólék (hát, szárny, nyak),
- 5 dkg füstölt szalonna,
- 6-7 szem tojásnagyságú burgonya,
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 babérlevél,
- 1 csapott evőkanál Piros Arany (lehet csípős is),
- 3-4 szem borókabogyó,
- 1 kiskanál köménymag,
- szemes bors,
- só;
a galuskához:
- 1 tojás,
- 10 dkg liszt,
- só.
A csirkeaprólékot feldaraboljuk. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajt a kis kockákra vágott vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, majd beleforgatjuk az aprólékot. Hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott répákat, valamint a megtisztított és kockára vágott burgonyát. Felengedjük 1,5 liter vízzel, enyhén sózzuk, zúzott fokhagymával meg a teatojásba rakott babérral, borssal, borókával, meg a köménymaggal ízesítjük. Lassú tűzön, fedő alatt, időnként megkeverve az egészet puhára főzzük. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a Piros Aranyat is, végül a teatojásba zárt fűszereket kiemeljük belőle.
Közben a lisztből meg a tojásból egy csipetnyi sóval galuskatésztát készítünk, amit tálalás előtt belefőzünk a gulyásba.
Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése