2014. június 18., szerda

Rakott csirkemell gombamártással

Hozzávalók:

  • 2 nagy csirkemell,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 60 dkg burgonya,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 dl tejföl, kevés liszt,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • őrölt bors,
  • só.

A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, szétnyitjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sóval meghintjük, lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajban mindkét oldalunkon elősütjük. A finomra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajban világosra pirítjuk, majd megpároljuk rajt a felszeletelt gombát, amit sóval, borssal ízesítünk. Mikor a megpuhult, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, ráöntjük a tejfölt, és átforraljuk.
Egy mély tűzálló tálat kiolajozunk, ráterítjük a megtisztított, karikára vágott burgonyát, enyhén sózzuk, rárakjuk a húsdarabokat, végül leöntjük a tejfölös gombával.
Előmelegített sütőben, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. A végén levesszük róla a fedőt, és megpirítjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése