2014. június 30., hétfő

Gombás vagdalthús

Hozzávalók:
  • 40 dkg darált sertéshús,
  • 15 dkg gomba,
  • 2 tojás,
  • 2 evőkanál zsír,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 közepes fej vöröshagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • liszt,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 kiskanál pirospaprika.

Az egyik fej apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál zsíron üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, és a megtisztított, apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk, majd meghintjük  a finomra vágott petrezselyemmel. Ez után a tűzről lehúzzuk, 10 percig hűlni hagyjuk. Hozzáadunk kb. 3 evőkanálnyi lisztet, meg a tojásokat, majd összegyúrjuk, és kis gombócokat formázunk belőle. (Ha a massza túl lágy lenne, adunk még hozzá lisztet.)
A maradék zsíron megpirítjuk a másik fej, finomra vágott vöröshagymát. Belerakjuk a gombócokat, meghintjük a pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt, időnként megrázogatva (ne keverjük, nehogy szétmenjenek a gombócok) puhára pároljuk. 1 kiskanálnyi lisztet simára keverünk a tejfölben, és óvatosan behabarjuk vele az ételt. Még egyszer átforraljuk, ha szükséges utánízesítjük, majd tálaljuk. Párolt rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése