- 2 db vadkacsa,
- 10 dkg bacon szalonna,
- 20 dkg narancs,
- 2 db banán,
- 10 dkg meggy,
- 10 dkg aszalt szilva,
- 1 csipetnyi kakukkfű,
- 1 csipetnyi őrölt bors,
- 1 csipetnyi fahéj,
- 5 dkg vaj,
- 1 db citrom,
- só.
A vadkacsákat megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, a kakukkfűvel meghintjük. Beborítjuk a vékonyra szeletelt baconnal, tepsibe rakjuk, 3 dkg felolvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepesen meleg sütőben, a saját levével gyakran locsolgatva megsütjük.
Közben a megtisztított gyümölcsöket feldaraboljuk (a citrom kivételével), és a maradék vajon megpároljuk. A citrom leszűrt levével és őrölt fahéjjal ízesítjük.
A megsült vadkacsákat pár perc pihentetés után félbevágjuk, és a gyümölcsraguval, valamint hagymás tört burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése