2014. június 30., hétfő

Vadkacsa gyümölcsraguval

Hozzávalók:

  • 2 db vadkacsa,
  • 10 dkg bacon szalonna,
  • 20 dkg narancs,
  • 2 db banán,
  • 10 dkg meggy,
  • 10 dkg aszalt szilva,
  • 1 csipetnyi kakukkfű,
  • 1 csipetnyi őrölt bors,
  • 1 csipetnyi fahéj,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 db citrom,
  • só.

A vadkacsákat megtisztítjuk, megmossuk, és leszárítjuk. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük, a kakukkfűvel meghintjük. Beborítjuk a vékonyra szeletelt baconnal, tepsibe rakjuk, 3 dkg felolvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepesen meleg sütőben, a saját levével gyakran locsolgatva  megsütjük.
Közben a megtisztított gyümölcsöket feldaraboljuk (a citrom kivételével), és a maradék vajon megpároljuk. A citrom leszűrt levével  és őrölt fahéjjal ízesítjük.
A megsült vadkacsákat pár perc pihentetés után félbevágjuk, és a gyümölcsraguval, valamint hagymás tört burgonyával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése