- 50 dkg tehéntúró,4 tojás,
- 15 dkg vaj,
- 12 dkg kukoricadara,
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- só,
- 2 dl tejföl,
- porcukor.
A túrót szitán áttörjük majd hozzáadjuk a tojásokkal simára kevert 5 dkg vajat. Belekeverjük a kukoricadarát, kevés sóval ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ez után vizes kézzel gombócokat formázunk belőle (kb. 20 db-ot ad ki), és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Közben a maradék 10 dkg vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. A leszűrt, lecsepegtetett gombócokat ebben megforgatjuk, és tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése