2014. június 30., hétfő

Kukoricás túrógombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró,4 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 12 dkg kukoricadara,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • só,
  • 2 dl tejföl,
  • porcukor.

A túrót szitán áttörjük majd hozzáadjuk a tojásokkal simára kevert 5 dkg vajat. Belekeverjük a kukoricadarát, kevés sóval ízesítjük, és jól összedolgozzuk. Letakarjuk, és hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük. Ez után vizes kézzel gombócokat formázunk belőle (kb. 20 db-ot ad ki), és forrásban lévő sós vízben kifőzzük.
Közben a maradék 10 dkg vajon aranysárgára pirítjuk a zsemlemorzsát. A leszűrt, lecsepegtetett gombócokat ebben megforgatjuk, és tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése