- 1 kg csontozott sertéskaraj,
- 10 dkg húsos füstölt szalonna,
- 20 szem aszalt szilva,
- fél csomag fagyasztott omlós tészta,
- 1 tojás sárgája,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 5 szem szegfűszeg,
- 3-4 szem szegfűbors,
- 1 kiskanál ételízesítő,
- só.
A karajt lehártyázzuk, és egy lábasba helyezzük. Egy kevés vizet öntünk alá. Mellédobjuk a megtisztított hagymát, melybe beleszúrtuk a szegfűszegeket. Enyhén megsózzuk, a szegfűborssal ízesítjük, és fedő alatt megpároljuk. Langyosra hűtjük, a vékonyra szeletelt szalonnával beburkoljuk, és az előzőleg fél cm vastagra nyújtott tészta egyik felére fektetjük. Szépen elrendezzük a tetején a feláztatott és kimagvalt aszalt szilvát. A tésztalap másik felét ráhajtva becsomagoljuk a sültet. A felvert tojássárgával megkenjük, majd a leeső tésztadarabokból virágokat szúrunk ki, és ezzel díszítjük a tetejét. Ismét átkenjük a tojással. Előmelegített forró sütőben aranysárgára sütjük. Szeletelés előtt 10 percig pihentetjük. Párolt zöldségekkel, illetve szilvakompóttal tálaljuk. Kínálhatjuk hidegen is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése