- 2 nagy csokor friss zöldfűszer, (lehet tárkony, kapor, snidling, petrezselyem- illetve zellerzöld, bazsalikom, kakukkfű, stb.)
- 3 dl frissen csavart citromlé,
- 1 mokkáskanál só,
- cukor ízlés szerint.
Az alaposan megmosott zöldfűszert leszárítjuk, majd nagyon finomra vágjuk. A citromlevet leszűrjük, hozzákeverjük a sót, és ízlés szerint a cukrot. Belerakjuk a zöldfűszert, jól összekeverjük. Amikor a só és a cukor már teljesen feloldódott jól záródó, hosszúnyakú üvegbe töltjük. Az üveget lezárjuk, alufóliába csavarjuk, hogy minél kevesebb fény érje, majd hűtőben érleljük felhasználásig.
Olajjal és egyéb fűszerekkel keverve friss saláták ízesítésére, illetve önálló öntetként használjuk. Fehér szárnyashúsok - csirkemell, pulykamell - pácolására is lehet használni.
Készíthetjük reszelt vörös- és fokhagymával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése