2014. június 18., szerda

Erdélyi fokhagymaleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéscomb,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 dl zsíros tejföl,
  • só,
  • ecet,
  • kristálycukor,
  • egy darabka citromhéj.

A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a felforrósított zsírban hirtelen átsütjük. Megszórjuk az összezúzott, összevagdalt fokhagymával, pár másodpercig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter hideg vízzel. Majdnem puhára főzzük, majd sózzuk, beledobjuk a citromhéjat, ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük, és tovább főzzük. Mikor a hús teljesen megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Amennyiben szükséges, utánízesítjük, és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése