- 40 dkg sertéscomb,
- 1 evőkanál zsír,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 dl zsíros tejföl,
- só,
- ecet,
- kristálycukor,
- egy darabka citromhéj.
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, és a felforrósított zsírban hirtelen átsütjük. Megszórjuk az összezúzott, összevagdalt fokhagymával, pár másodpercig együtt pirítjuk, majd felengedjük 1,5 liter hideg vízzel. Majdnem puhára főzzük, majd sózzuk, beledobjuk a citromhéjat, ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük, és tovább főzzük. Mikor a hús teljesen megpuhult, a levest a tejföllel simára kevert liszttel behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Amennyiben szükséges, utánízesítjük, és forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése