- 50 dkg bármilyen vegyes gyümölcs (tisztán mérve),
- 1 evőkanál kristálycukor,
- 5 dkg kenyér.
Egy háromliteres tiszta üveg aljára rakjuk az apróra tört kenyeret, rászórjuk kristálycukrot, valamint az alaposan megmosott, feldarabolt gyümölcsöt. Annyi langyosra melegített vizet öntünk rá, hogy az üveg háromnegyed részéig érjen. Ezután lazán lekötjük, és napos, meleg helyre állítjuk. Háromheti érlelés után sötét helyre rakjuk, és további hat hétig érleljük. Ezután óvatosan leszűrjük, hogy az alját ne kavarjuk fel, majd üvegekbe töltve, jól ledugaszolva tároljuk. A visszamaradt ecetágyra újabb 50 dkg gyümölcsöt rakhatunk, és megismételjük az eddig leírtakat. Mindenfajta saláta kitűnő ízesítője.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése