2014. június 30., hétfő

Metélőhagymás palacsinta

Hozzávalók:

  • 5 dl tej,
  • 20 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 2 dkg élesztő,
  • 25 dkg trappista sajt,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 csokor metélőhagyma,
  • só,
  • olaj.

Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a tojásokkal, egy kevés sóval, a maradék tejjel valamint a liszttel. Simára keverjük, és fél órán át pihentetjük. Felhevített palacsintasütőben, minden palacsinta alá egy kevés olajat csurgatva vékony palacsintákat sütünk belőle.
A metélőhagymát finomra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük. A palacsintákat egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálra tortaszerűen egymásra rakjuk. A palacsinták közé metélőhagymát meg sajtot szórunk. Egy kevés sajtot és metélőhagymát hagyjunk a tejére. A legfelső palacsintát meglocsoljuk a tejföllel, ráhintjük a maradék sajtot, végül a metélőhagymát és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. Azonnal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése