- 5 dl tej,
- 20 dkg liszt,
- 2 tojás,
- 2 dkg élesztő,
- 25 dkg trappista sajt,
- 1 dl tejföl,
- 1 csokor metélőhagyma,
- só,
- olaj.
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd összekeverjük a tojásokkal, egy kevés sóval, a maradék tejjel valamint a liszttel. Simára keverjük, és fél órán át pihentetjük. Felhevített palacsintasütőben, minden palacsinta alá egy kevés olajat csurgatva vékony palacsintákat sütünk belőle.
A metélőhagymát finomra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük. A palacsintákat egy vékonyan kiolajozott tűzálló tálra tortaszerűen egymásra rakjuk. A palacsinták közé metélőhagymát meg sajtot szórunk. Egy kevés sajtot és metélőhagymát hagyjunk a tejére. A legfelső palacsintát meglocsoljuk a tejföllel, ráhintjük a maradék sajtot, végül a metélőhagymát és előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. Azonnal tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése