2013. december 26., csütörtök

Filézett töltött csirke

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg konyhakész csirke,
  • 25 dkg darált sertéshús,
  • 2 zsemle,
  • 2 főtt tojás,
  • 1 nyers tojás,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • zsír.

A csirke gerincénél a bőrt felvágjuk majd a combok és a szárnyak kivételével a szárnyast óvatosan kicsontozzuk. A zúzát meg a májat apró darabokra vágjuk. A csirke háját kiolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajt az apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a darált húst, a zúzát meg a májat, és 2-3 percig együtt pirítjuk. Sóval borssal ízesítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a megáztatott és kicsavart zsemlét, az apróra vágott kemény tojásokat, a zúzott fokhagymát valamint a nyers tojást. Alaposan összekeverjük, és a kiterített csirkébe töltjük. Eredeti formájára összeállítjuk, hústűvel összetűzzük, majd egy kizsírozott tűzálló tálba fektetjük úgy, hogy a felvágott rész alulra kerüljön. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40-45 percig sütjük. (Ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk alá.) Végül a fóliát levesszük róla, és szép ropogós pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése