- egy 1,5 kg konyhakész csirke,
- 25 dkg darált sertéshús,
- 2 zsemle,
- 2 főtt tojás,
- 1 nyers tojás,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- őrölt bors,
- zsír.
A csirke gerincénél a bőrt felvágjuk majd a combok és a szárnyak kivételével a szárnyast óvatosan kicsontozzuk. A zúzát meg a májat apró darabokra vágjuk. A csirke háját kiolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajt az apróra vágott vöröshagymát. Beleforgatjuk a darált húst, a zúzát meg a májat, és 2-3 percig együtt pirítjuk. Sóval borssal ízesítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a megáztatott és kicsavart zsemlét, az apróra vágott kemény tojásokat, a zúzott fokhagymát valamint a nyers tojást. Alaposan összekeverjük, és a kiterített csirkébe töltjük. Eredeti formájára összeállítjuk, hústűvel összetűzzük, majd egy kizsírozott tűzálló tálba fektetjük úgy, hogy a felvágott rész alulra kerüljön. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40-45 percig sütjük. (Ha szükséges, egy kevés vizet önthetünk alá.) Végül a fóliát levesszük róla, és szép ropogós pirosra sütjük. Hasábburgonyával és salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése