2013. december 15., vasárnap

Hagymás nudli

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 5 dkg zsír,
  • só.


A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. A liszttel, a tojással, meg sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ujjnyi széles, 3-4 cm hosszú nudlikat vágunk belőle. Henger alakúra sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a zsírban megpirítjuk, és ebbe forgatjuk bele a kifőtt tésztát.
Tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal megszórva önálló ételként is fogyasztható, de akkor nagyobb mennyiségben készítsük el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése