- 50 dkg burgonya,
- 25 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 1 fej vöröshagyma,
- 5 dkg zsír,
- só.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. A liszttel, a tojással, meg sóval összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, ujjnyi széles, 3-4 cm hosszú nudlikat vágunk belőle. Henger alakúra sodorjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, a zsírban megpirítjuk, és ebbe forgatjuk bele a kifőtt tésztát.
Tejföllel meglocsolva, esetleg reszelt sajttal megszórva önálló ételként is fogyasztható, de akkor nagyobb mennyiségben készítsük el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése