- 1 közepes nagyságú füstölt csülök,
- 50 dkg savanyított káposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanálnyi zsír,
- 1 evőkanál liszt,
- 1 kiskanál pirospaprika,
- 2 dl tejföl,
- szemes bors,
- só.
A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult a vízből kiemeljük, kicsontozzuk, és a húst kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, és kevergetve világos barnára sütjük. A pirospaprikával meghintjük, és felengedjük a csülök levével, meg annyi vízzel, hogy kb. 1,5 liter levest kapjunk. Belerakjuk a húst meg a jól kicsavart savanyú káposztát, majd zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A káposzta puhulásáig főzzük, végül - amennyiben szükséges - megsózzuk. Tálalás előtt tejföllel gazdagítjuk. Forrón adjuk asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése