2013. december 3., kedd

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú füstölt csülök,
  • 50 dkg savanyított káposzta,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanálnyi zsír,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 kiskanál pirospaprika,
  • 2 dl tejföl,
  • szemes bors,
  • só.

A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd  hideg vízben feltesszük főni. Mikor megpuhult a vízből kiemeljük, kicsontozzuk, és a húst kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a liszttel, és kevergetve világos barnára sütjük. A pirospaprikával meghintjük, és felengedjük a csülök levével, meg annyi vízzel, hogy kb. 1,5 liter levest kapjunk. Belerakjuk a húst meg a jól kicsavart savanyú káposztát, majd zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A káposzta puhulásáig főzzük, végül - amennyiben szükséges - megsózzuk. Tálalás előtt tejföllel gazdagítjuk. Forrón adjuk asztalra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése