2013. december 12., csütörtök

Spanyol stefánia

Hozzávalók:

  • 1 kg stefánia,
  • 4 főtt tojás,
  • 10 dkg lángolt kolbász,
  • 2 ecetes uborka,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • só,
  • pirospaprika,
  • őrölt bors,
  • mustár,
  • (2 dl tejföl).

A stefániát nyolc szeletbe vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, mustárral vékonyan megkenjük, megborsozzuk, és egy éjszakán át hűtőben érleljük. Ezt követően mindegyikre egy fél tojást, 2-3 kolbász- meg uborkakarikát fektetünk. A szeleteket egyenként feltekerjük, és hústűvel összetűzzük. A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és a töltött húsokat körös körül fehéredésig sütjük benne. A roládokat kiemeljük, és a visszamaradt szalonnás zsíron a kis kockákra vágott hagymát megfuttatjuk. Pirospaprikával meghintjük, egy kevés vízzel felengedjük, és visszarakjuk bele a húsokat. Enyhén sózzuk, és rövid lében, fedő alatt puhára pároljuk.
Tálalás előtt a hústűket kihúzzuk a tekercsekből. A levét meg is tejfölözhetjük, de ezzel már csak felmelegítjük, forralni nem szabad.
Párolt rizzsel kínáljuk. Ha tejfölösen készítjük galuskát, illetve valamilyen főtt tésztát adunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése