2013. december 18., szerda

Halsalátával töltött narancs

Hozzávalók:

  • 60 dkg busafilé,
  • 1 kg narancs,
  • 20 dkg alma,
  • 2 kisebb zeller,
  • 8 db fürjtojás,
  • 3 dl tartármártás,
  • 3 fej saláta,
  • 2 evőkanál ételízesítő.

A busaszeleteket ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük, jeges vízben kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kisebb darabokra tördeljük. A fürjtojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félbe vágjuk. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy kevés ételízesítős vízben előfőzzük, majd hirtelen lehűtjük és lecsepegtetjük.  A megtisztított almákat a zellerrel azonos méretű kockákra vágjuk. A narancsokat félbevágjuk, a belsejüket kivájjuk. Az előkészített anyagokat összekeverjük a tartármártással és visszatöltjük a narancsok héjába.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálaláskor a töltött narancsokat salátalevelekkel kibélelt tálra rakjuk, és pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése