- 60 dkg busafilé,
- 1 kg narancs,
- 20 dkg alma,
- 2 kisebb zeller,
- 8 db fürjtojás,
- 3 dl tartármártás,
- 3 fej saláta,
- 2 evőkanál ételízesítő.
A busaszeleteket ételízesítővel fűszerezett vízben megfőzzük, jeges vízben kihűtjük, alaposan lecsepegtetjük, majd kisebb darabokra tördeljük. A fürjtojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és félbe vágjuk. A zellert megpucoljuk, megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy kevés ételízesítős vízben előfőzzük, majd hirtelen lehűtjük és lecsepegtetjük. A megtisztított almákat a zellerrel azonos méretű kockákra vágjuk. A narancsokat félbevágjuk, a belsejüket kivájjuk. Az előkészített anyagokat összekeverjük a tartármártással és visszatöltjük a narancsok héjába.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk. Tálaláskor a töltött narancsokat salátalevelekkel kibélelt tálra rakjuk, és pirított kenyérszeletekkel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése