- 1 kg sertéscomb,
- 10 dkg nyers füstölt sonka,
- 10 dkg bacon,
- 1 kisebb póréhagyma,
- só,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 babérlevél,
- 2-3 szem borókabogyó,
- paprikakrém;
a mártáshoz:
- 2 narancs,
- 5 dkg vaj,
- 1 evőkanál liszt,
- 3 dl tej,
- 3 evőkanál ribiszkedzsem,
- 1 szem szegfűszeg megőrölve,
- (cukor).
A combot több helyen megszúrjuk, és az így keletkezett nyílásokba tömködjük a kockára vágott sonka, szalonna és a zöldjével együtt felvágott póré keverékét. A húst egy tűzálló tálba fektetjük, egy kevés vizet öntünk alá, a fokhagymával meg a fűszerekkel ízesítjük,, és fedő alatt kb. 1 órán át pároljuk. Ezt követően a fedőt levesszük róla, és szép világos pirosra sütjük. Végül a paprikakrémmel megkenjük, és kicsit megpirítjuk a pecsenyét.
Közben a mártáshoz 3 dkg vajból a liszttel meg a tejjel besamelt főzünk. Hozzákeverjük a narancsok levét, a dzsemet, majd a szegfűszeggel, és ha túl savanykás lenne, egy kevés cukorral ízesítjük.
A kész sültet pár percig pihentetjük, majd felszeleteljük, és a narancsok félbevágott héjába töltött mártással tálaljuk. A mártást adhatjuk hidegen, és melegen is a pecsenye mellé. Burgonyakrokettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése