- 4 vastag szelet csontozott sertéstarja,
- 5 dkg lehéjazott mandula,
- 2 főtt tojás,
- 2 nyers tojás,
- 1 zsemle,
- 7 dkg vaj,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kiskanál grillfűszer,
- 2 babérlevél,
- 4-5 borókabogyó,
- 2 szegfűszeg,
- 1 kávéskanál Piros Arany.
A mandulát durvára törjük, és a megáztatott, kicsavart zsemlével, 5 dkg puha vajjal, az apróra vágott főtt tojásokkal, meg a nyers tojásokkal összegyúrjuk. Sóval, grillfűszerrel és Piros Arannyal ízesítjük, majd négyfelé osztjuk. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk, egymás mellé belefektetjük a hússzeleteket, meghintjük borssal, egy kevés sóval, és mindegyikre 1-1 adag tölteléket halmozunk. Mellédobjuk a borókát, a babért meg a szegfűszeget, nagyon kevés vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva, sütőben, először nagy lángon, majd közepes hőmérsékleten, kb. 40 percig pároljuk. Kétszer-háromszor meglocsoljuk a saját levével. Ha a levét elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk. A végén a fóliát levesszük róla, és a pecsenyét világosbarnára sütjük. A saját levével meglocsolva tálaljuk. Curryvel ízesített burgonyapürét, és almakompótot kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése