- 2 birsalma (25-30 dkg),
- 1 liter 10%-os ecet,
- 1 teáskanál és 1 mokkáskanál só,
- 2 szem szegfűszeg,
- 1 babérlevél.
A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk és felszeleteljük. Annyi vízbe rakjuk, amennyi jól ellepi. Egy teáskanál sót adunk hozzá, és letakarva 24 órán át áztatjuk. Ezután az ecetet felforraljuk a maradék sóval meg a fűszerekkel. Közben a birsalmát kiszedjük a sós léből, és kiforrázott üvegekbe rakjuk. Ráöntjük a forrásban lévő ecetet, megvárjuk, amíg kihűl, majd az üveget lezárjuk. Két hónapi érlelés után leszűrjük, az ecetet hosszú nyakú üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk és sötét, hűvös helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése