2013. december 18., szerda

Birsecet

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 2 birsalma (25-30 dkg),
  • 1 liter 10%-os ecet,
  • 1 teáskanál és 1 mokkáskanál só,
  • 2 szem szegfűszeg,
  • 1 babérlevél.

A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk és felszeleteljük. Annyi vízbe rakjuk, amennyi jól ellepi. Egy teáskanál sót adunk hozzá, és letakarva 24 órán át áztatjuk. Ezután az ecetet felforraljuk a maradék sóval meg a fűszerekkel. Közben a birsalmát kiszedjük a sós léből, és kiforrázott üvegekbe rakjuk. Ráöntjük a forrásban lévő ecetet, megvárjuk, amíg kihűl, majd az üveget lezárjuk. Két hónapi érlelés után leszűrjük, az ecetet hosszú nyakú üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk és sötét, hűvös helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése