2013. december 15., vasárnap

Sajtos hústekercs

Hozzávalók:

  • 75 dkg darált sertéslapocka,
  • 20 dkg ementáli sajt,
  • 5 dkg Parmezán,
  • 1 zsemle,
  • 2 tojás,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 mokkáskanál pirospaprika,
  • 1 kiskanál ételízesítő,
  • 1 késhegynyi őrölt kömény,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • egy kevés olaj.

A darált húst a megáztatott, majd kicsavart zsemlével, a finomra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel, egy tojással, és a másik tojás sárgájával meg a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Zsírpapíron kb. 20X30 centis, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. A durvára reszelt ementálival megszórjuk úgy, hogy a szélén kétcentis részt üresen hagyunk. Lazán feltekerjük, és egy kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével. Forró sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon, kb. 40 percig sütjük. A sütés vége előtt megkenjük paradicsompürével. Vigyázzunk, meg ne égjen, mert akkor keserű lesz. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük, és a Parmezánnal meghintve, azonnal tálaljuk. Sült burgonyát, párolt zöldséget kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése