- 75 dkg darált sertéslapocka,
- 20 dkg ementáli sajt,
- 5 dkg Parmezán,
- 1 zsemle,
- 2 tojás,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- só,
- őrölt bors,
- 1 evőkanál paradicsompüré,
- 1 mokkáskanál pirospaprika,
- 1 kiskanál ételízesítő,
- 1 késhegynyi őrölt kömény,
- 1 csokor petrezselyem,
- egy kevés olaj.
A darált húst a megáztatott, majd kicsavart zsemlével, a finomra vágott vöröshagymával és petrezselyemmel, egy tojással, és a másik tojás sárgájával meg a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Zsírpapíron kb. 20X30 centis, ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. A durvára reszelt ementálival megszórjuk úgy, hogy a szélén kétcentis részt üresen hagyunk. Lazán feltekerjük, és egy kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A tetejét megkenjük a maradék tojásfehérjével. Forró sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon, kb. 40 percig sütjük. A sütés vége előtt megkenjük paradicsompürével. Vigyázzunk, meg ne égjen, mert akkor keserű lesz. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd felszeleteljük, és a Parmezánnal meghintve, azonnal tálaljuk. Sült burgonyát, párolt zöldséget kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése