- 1, kb. 1 kg-os konyhakész házinyúl,
- 30 dkg paraj,
- 50 dkg karfiol,
- 5 db sárgarépa,
- 2 kisebb karalábé,
- 4 paradicsom,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg zsír,
- 5 dkg vaj,
- só,
- őrölt bors,
- 1 kiskanál kakukkfű.
A lehártyázott nyulat sóval és kakukkfűvel bedörzsöljük. Egy kizsírozott tepsibe fektetjük, és közepesen meleg sütőbe toljuk. A saját levével gyakran locsolgatva, kb. 50 perc alatt megpároljuk. A végén körérakjuk a megmosott, kereszt alakban bevágott, de egyben hagyott paradicsomokat, és még 4-5 percig sütjük. Ha pirulni kezdene, mielőtt megpuhulna, alufóliával takarjuk le.
Közben a parajt megmossuk, leforrázzuk, leszűrjük, lecsepegtetjük, és 2 dkg vajon sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve 5 percig pároljuk. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A megtisztított sárgarépát meg karalábét félbevágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
A kész nyulat feldaraboljuk, és a vajon párolt spenóttal meg a főtt, és olvasztott vajjal meglocsolt zöldségekkel körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése