- 1,2 kg csontos báránycomb,
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- 1 darabka zeller,
- 1 darabka karalábé,
- 1 fej vöröshagyma,
- néhány szem egész bors,
- 3 fej saláta,
- 4-5 evőkanál olaj,
- 1 nagy csokor kapor,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
- 4 tojássárgája,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 citrom leve,
- őrölt fehér bors,
- só.
A combot kicsontozzuk, és a csontokból a húsleveshez hasonlóan bezöldségelve, megfűszerezve alaplevet főzünk, majd leszűrjük. Közben a kb. 80 dkg húst nagy kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát nagyon finomra vágjuk, az olajon megfuttatjuk és a felaprított kaprot is beledobjuk. Elkeverjük, a húst hozzáadjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ekkor annyi alaplével öntjük fel, amennyi éppen ellepi és lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
Eközben a salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, majd metéltre vágjuk, és szódabikarbónával elkevert vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a megpuhult húshoz adjuk. A tojássárgáját a liszttel meg egy kevés vízzel simára keverjük, a citromok levével ízesítjük, és a bárányhoz adjuk. 1-2 percig forraljuk, végül, ha szükséges sózzuk, végül fehér borssal fűszerezzük.
Tepsis burgonyával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése