2013. november 25., hétfő

Kapros bárányragu

Hozzávalók:

  • 1,2 kg csontos báránycomb,
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa,
  • 1 kis csokor petrezselyem,
  • 1 darabka zeller,
  • 1 darabka karalábé,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • néhány szem egész bors,
  • 3 fej saláta,
  • 4-5 evőkanál olaj,
  • 1 nagy csokor kapor,
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
  • 4 tojássárgája,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 citrom leve,
  • őrölt fehér bors,
  • só.

A combot kicsontozzuk, és a csontokból a húsleveshez hasonlóan bezöldségelve, megfűszerezve alaplevet főzünk, majd leszűrjük. Közben a kb. 80  dkg húst nagy kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát nagyon finomra vágjuk, az olajon megfuttatjuk és a felaprított kaprot is beledobjuk. Elkeverjük, a húst hozzáadjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ekkor annyi alaplével öntjük fel, amennyi éppen ellepi és lefedve, kis lángon puhára pároljuk.
Eközben a salátát leveleire tépkedjük, megmossuk, majd metéltre vágjuk, és szódabikarbónával elkevert vízzel leforrázzuk. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a megpuhult húshoz adjuk. A tojássárgáját a liszttel meg egy kevés vízzel simára keverjük, a citromok levével ízesítjük, és a bárányhoz adjuk. 1-2 percig forraljuk, végül, ha szükséges sózzuk, végül fehér borssal fűszerezzük.
Tepsis burgonyával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése