2013. november 28., csütörtök

Töltött körte csokoládémártással

Hozzávalók:

  • 4 közepes méretű, kemény húsú körte,
  • fél citrom leve,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 8 szem mandula;

a csokimártáshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé,
  • 5 dl tejszín,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2-3 evőkanál rum,
  • 1 evőkanál liszt;
  • 1 dl tejszín  díszítéshez.

A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a száruk rajt maradjon. A gyümölcsök aljából egy szeletet levágunk, és karalábévájóval  magházukat kivájjuk. Ez után citromlével meg cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a csokoládémártást. A csokoládét beletördeljük 4 dl felforrósított tejszínbe, és kevergetve felolvasztjuk. A maradék tejszínt a többi hozzávalóval simára keverjük, a forró csokoládéba öntjük, és 1-2 percig főzzük, majd megvárjuk míg kihűl. A körtéket lecsepegtetjük, a magház helyére 2-2 szem tisztított mandulát rakunk. Kistányérra rakjuk, és a hideg csokoládémártással körülöntjük. Tejszínrózsákkal díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése