- 4 közepes méretű, kemény húsú körte,
- fél citrom leve,
- 2 evőkanál cukor,
- 8 szem mandula;
a csokimártáshoz:
- 15 dkg étcsokoládé,
- 5 dl tejszín,
- 1 evőkanál kakaópor,
- 2 evőkanál cukor,
- 2-3 evőkanál rum,
- 1 evőkanál liszt;
- 1 dl tejszín díszítéshez.
A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a száruk rajt maradjon. A gyümölcsök aljából egy szeletet levágunk, és karalábévájóval magházukat kivájjuk. Ez után citromlével meg cukorral ízesített vízben puhára főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a csokoládémártást. A csokoládét beletördeljük 4 dl felforrósított tejszínbe, és kevergetve felolvasztjuk. A maradék tejszínt a többi hozzávalóval simára keverjük, a forró csokoládéba öntjük, és 1-2 percig főzzük, majd megvárjuk míg kihűl. A körtéket lecsepegtetjük, a magház helyére 2-2 szem tisztított mandulát rakunk. Kistányérra rakjuk, és a hideg csokoládémártással körülöntjük. Tejszínrózsákkal díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése