2013. november 18., hétfő

Sajtos rakottas

Hozzávalók:

  • 1 kg vegyes színű (piros, sárga, zöld) paprika,
  • 20 dkg csiperkegomba,
  • 1/2 evőkanál ételízesítő,
  • 20 dkg füstölt sajt,
  • 30 dkg csigatészta,
  • 4 dl tejföl,
  • 1 dkg vaj,
  • friss rozmaring,
  • 1/2 kávéskanál őrölt fehérbors.

A tésztát félpuhára kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és cikkekre vágjuk. A paprikákat is megmossuk, kicsumázzuk, majd széles csíkokra vágjuk. A kihűlt tésztát, a gombát, meg a paprikát egy tálban összekeverjük a vágott rozmaringgal ízesített tejföllel. Az ételízesítővel sózzuk, majd egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk. A tetejét meghintjük a lereszelt sajttal, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve 1-2 percig pihentetjük, majd adagoljuk, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése