2013. november 15., péntek

Sült borjúborda sajtmártással, zöldséges pennével körítve

Hozzávalók:

  • 80 dkg borjúborda,
  • 30 dkg Trappista sajt,
  • 30 dkg penne (tollhegytészta),
  • 15 dkg kelbimbó,
  • 10 dkg laskagomba,
  • 10 dkg paradicsom,
  • 2-3 gerezd fokhagyma,
  • 3 dl tejszín,
  • 10 dkg vaj,
  • 2 dkg liszt,
  • fél evőkanál ételízesítő,
  • só.

A borjúbordát felszeleteljük, bedörzsöljük az összezúzott fokhagymával és meghintjük ételízesítővel, majd felhasználásig hűtőben érleljük. A zöldségeket alaposan megmossuk, a gombát és a kelbimbót megtisztítjuk, és szintén megmossuk. Mindent kisebb darabokra vágunk, és egy kevés vajon megpároljuk. A pennét sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd lazán összekeverjük a megpárolt zöldségekkel és melegen tartjuk.
Ez után világos vajas rántást készítünk, zúzott fokhagymával ízesítjük, a tejszínnel felengedjük, simára keverjük és belereszeljük a sajtot. Lassú tűzön beforraljuk.
Közben a bordákat a maradék vajon hirtelen megsütjük, egy előmelegített tálra rakjuk, bevonjuk a mártással, és a zöldséges pennével körítjük. Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése