- 80 dkg borjúborda,
- 30 dkg Trappista sajt,
- 30 dkg penne (tollhegytészta),
- 15 dkg kelbimbó,
- 10 dkg laskagomba,
- 10 dkg paradicsom,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 3 dl tejszín,
- 10 dkg vaj,
- 2 dkg liszt,
- fél evőkanál ételízesítő,
- só.
A borjúbordát felszeleteljük, bedörzsöljük az összezúzott fokhagymával és meghintjük ételízesítővel, majd felhasználásig hűtőben érleljük. A zöldségeket alaposan megmossuk, a gombát és a kelbimbót megtisztítjuk, és szintén megmossuk. Mindent kisebb darabokra vágunk, és egy kevés vajon megpároljuk. A pennét sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd lazán összekeverjük a megpárolt zöldségekkel és melegen tartjuk.
Ez után világos vajas rántást készítünk, zúzott fokhagymával ízesítjük, a tejszínnel felengedjük, simára keverjük és belereszeljük a sajtot. Lassú tűzön beforraljuk.
Közben a bordákat a maradék vajon hirtelen megsütjük, egy előmelegített tálra rakjuk, bevonjuk a mártással, és a zöldséges pennével körítjük. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése