- 50 dkg paradicsom,
- 30 dkg kígyóuborka,
- 2 húsos, piros színű paprika,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 7 dl marhahúsleves,
- 2-3 evőkanál olívaolaj,
- 1 kiskanál citromlé,
- 3 dkg vaj,
- őrölt bors;
a tálaláshoz:
- 4 szelet kenyér,
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kis csokor metélőhagyma,
- jégkocka.
A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd kettévágjuk, a csumáját kés a magját kiszedjük. Az uborkából néhány szeletet félreteszünk, a többit a kicsumázott paprikával együtt kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát negyedeljük, a fokhagymát összezúzzuk. Az összes összevágott zöldséget (az uborkaszeletek kivételével) turmixoljuk, és a hideg levessel felöntjük. Az olívaolajat meg a citromlevet belecsöpögtetjük, megborsozzuk, és jól záródó edénybe téve alaposan lehűtjük.
A kenyeret lehéjazzuk, kis kockákra vágjuk és a vajon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe jégkockákat dobunk, a félretett uborkával díszítjük, és a tetejét megszórjuk finomra vagdalt petrezselyemmel és metélőhagymával. A frissen pirított kenyeret külön tálban kínáljuk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése