2013. november 20., szerda

Gazpacho

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom,
  • 30 dkg kígyóuborka,
  • 2 húsos, piros színű paprika,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 7 dl marhahúsleves,
  • 2-3 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kiskanál citromlé,
  • 3 dkg vaj,
  • őrölt bors;

a tálaláshoz:

  • 4 szelet kenyér,
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis csokor metélőhagyma,
  • jégkocka.

A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd kettévágjuk, a csumáját kés a magját kiszedjük. Az uborkából néhány szeletet félreteszünk, a többit a kicsumázott paprikával együtt kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát negyedeljük, a fokhagymát összezúzzuk. Az összes összevágott zöldséget (az uborkaszeletek kivételével) turmixoljuk, és a hideg levessel felöntjük. Az olívaolajat meg a citromlevet belecsöpögtetjük, megborsozzuk, és jól záródó edénybe téve alaposan lehűtjük.
A kenyeret lehéjazzuk, kis kockákra vágjuk és a vajon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe jégkockákat dobunk, a félretett uborkával díszítjük, és a tetejét megszórjuk finomra vagdalt petrezselyemmel és metélőhagymával. A frissen pirított kenyeret külön tálban kínáljuk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése