2013. november 16., szombat

Sajtos-tejfölös sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj,
  • 20 dkg trappista sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • só,
  • dónyi vaj,
  • frissen őrölt bors,
  • egy kevés pirospaprika,
  • 1-2 ágacska friss, vagy 1 mokkáskanálnyi szárított rozmaring.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és a vajon mindkét oldalukon elősütjük. A sütővajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és belerakjuk a húsokat. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, enyhén sózzuk, borsozzuk. A rozmaringot finomra vágjuk és szintén hozzákeverjük a sajtos tejfölhöz. Ezzel leöntjük a hússzeleteket, pirospaprikával meghintjük a tetejét, majd alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk. Közepes hőfokon 25-30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla, megpirítjuk a tetejét.
Párolt rizzsel, vagy rizi-bizivel, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése