- 4 szelet sertéskaraj,
- 20 dkg trappista sajt,
- 2 dl tejföl,
- só,
- dónyi vaj,
- frissen őrölt bors,
- egy kevés pirospaprika,
- 1-2 ágacska friss, vagy 1 mokkáskanálnyi szárított rozmaring.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és a vajon mindkét oldalukon elősütjük. A sütővajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és belerakjuk a húsokat. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, enyhén sózzuk, borsozzuk. A rozmaringot finomra vágjuk és szintén hozzákeverjük a sajtos tejfölhöz. Ezzel leöntjük a hússzeleteket, pirospaprikával meghintjük a tetejét, majd alufóliával letakarva előmelegített sütőbe toljuk. Közepes hőfokon 25-30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve róla, megpirítjuk a tetejét.
Párolt rizzsel, vagy rizi-bizivel, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése