- 1 kb. 70 dkg-os karfiol,
- 0,5 dl olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 közepes nagyságú paradicsom,
- 3 zöldpaprika,
- 30 dkg csiperkegomba,
- 1 csokor petrezselyem,
- pirospaprika,
- őrölt bors,
- mokkáskanálnyi majoránna,
- só.
Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük egy kevés pirospaprikával, és a feldarabolt paradicsomot belekeverjük. Enyhén sózzuk, borssal ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Közben ha szükséges, egy kevés vizet öntünk alá.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, alaposan megmossuk és a kicsumázott majd felszeletelt paprikával együtt a hagymás paradicsomhoz adjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és félig puhára pároljuk. Ekkor rakjuk bele a felszeletelt gombát. Majoránnával meg az összevágott petrezselyemmel fűszerezzük, és 5-6 perc alatt készre pároljuk.
Forrón, galuska kíséretében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése