2015. október 18., vasárnap

Gombás karfiolpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kb. 70 dkg-os karfiol,
  • 0,5 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 4 közepes nagyságú paradicsom,
  • 3 zöldpaprika,
  • 30 dkg csiperkegomba,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • pirospaprika,
  • őrölt bors,
  • mokkáskanálnyi majoránna,
  • só.

Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, meghintjük egy kevés pirospaprikával, és a feldarabolt paradicsomot belekeverjük. Enyhén sózzuk, borssal ízesítjük, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Közben ha szükséges, egy kevés vizet öntünk alá.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, alaposan megmossuk és a kicsumázott majd felszeletelt paprikával együtt a hagymás paradicsomhoz adjuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és félig puhára pároljuk. Ekkor rakjuk bele a felszeletelt gombát. Majoránnával meg az összevágott petrezselyemmel fűszerezzük, és 5-6 perc alatt készre pároljuk.
Forrón, galuska kíséretében tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése