2015. október 16., péntek

Vegetáriánus gombaragu

Hozzávalók:

  • 20 dkg csiperke gomba,
  • 2 alma,
  • 10 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg póréhagyma,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 zöld és egy piros húsú paprika,
  • 3 dl zöldségalaplé,
  • 2 evőkanál paradicsompüré,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 kiskanál currypor,
  • 1 kiskanál oregánó,
  • 1 kiskanál mustár,
  • só.

A zöldségeket meg az almát megtisztítjuk, majd vöröshagymát finomra, a gombát, almát meg a paprikát kis kockákra, a sárgarépát meg a pórét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az összekevert zöldségeket a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olajon, erős lángon, rázogatva néhány percig pirítjuk. A levessel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítjük, és enyhén megsózzuk. Félig puhára - roppanósra - pároljuk, majd a kevés vízzel simára kevert liszttel besűrítjük. Még egyszer átforraljuk, majd párolt rizzsel, vagy kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése