- 20 dkg csiperke gomba,
- 2 alma,
- 10 dkg sárgarépa,
- 10 dkg póréhagyma,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 zöld és egy piros húsú paprika,
- 3 dl zöldségalaplé,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 kiskanál currypor,
- 1 kiskanál oregánó,
- 1 kiskanál mustár,
- só.
A zöldségeket meg az almát megtisztítjuk, majd vöröshagymát finomra, a gombát, almát meg a paprikát kis kockákra, a sárgarépát meg a pórét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az összekevert zöldségeket a zúzott fokhagymával együtt a felforrósított olajon, erős lángon, rázogatva néhány percig pirítjuk. A levessel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét, a fűszerekkel ízesítjük, és enyhén megsózzuk. Félig puhára - roppanósra - pároljuk, majd a kevés vízzel simára kevert liszttel besűrítjük. Még egyszer átforraljuk, majd párolt rizzsel, vagy kenyérrel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése