2015. október 25., vasárnap

Gombás töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú (összesen 65-70 dkg) padlizsán,
  • 30 dkg csiperkegomba,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 tojás,
  • 3 kicsi, keményhúsú paradicsom,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • só,
  • őrölt bors,
  • csipetnyi kakukkfű,
  • kevés citromlé.

A padlizsánokat megmossuk, hosszában félbevágjuk, citromlével bedörzsöljük, majd eredeti formájukra összefordítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és forró sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük. Ezt követően a padlizsánok belsejét kivájjuk és kockákra vágjuk. Mialatt a padlizsán sül, a gombát megmossuk, 3 mm vastagra felszeleteljük, és a vajon, sóval borssal kakukkfűvel ízesítve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Beleforgatjuk a felkockázott padlizsánt, ráöntjük a felvert tojást, kicsit sózzuk, és kevergetve a tojás kocsonyásodásáig sütjük. A tűről lehúzva a cikkekre vágott paradicsomot is belekeverjük, majd a fél padlizsánok belsejébe töltjük. A sajttal megszórjuk, és forró sütőben a sajt olvadásáig melegítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése