2016. szeptember 22., csütörtök

Mustos máglyarakás

Hozzávalók:

  • 8 szelet szikkadt kalács,
  • 2 tojás,
  • 2 dl tej,
  • 5 dkg porcukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • csipetnyi őrölt fahéj;
  • a sütéshez olaj;

az öntethez:

  • 5 dl édes must,
  • 2 tojás,
  • 1 evőkanál liszt;
  • a tetejére fahéjas porcukor.

Először a mártást készítjük el, a következőképpen: A mustot a két tojással meg a liszttel simára keverjük, és vízgőz felett, állandóan keverve forrásig melegítjük. Figyelem, nem forraljuk fel! Ez után hagyjuk hűlni. Közben néha megkeverjük.
A másik két tojást simára keverjük a tejjel meg a porcukorral. Hozzáadjuk a csipetnyi fahéjat, meg a reszelt citromhéjat is. A kalácsot nem túl vékony csíkokra vágjuk, a tojásos tejbe mártjuk, és bő, forró olajban azonnal kisütjük. Rácsra szedjük, lecsepegtetjük, majd tálra halmozzuk. Fahéjas porcukorral meghintve, a mártással meglocsolva, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése