- 8 szelet szikkadt kalács,
- 2 tojás,
- 2 dl tej,
- 5 dkg porcukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- csipetnyi őrölt fahéj;
- a sütéshez olaj;
az öntethez:
- 5 dl édes must,
- 2 tojás,
- 1 evőkanál liszt;
- a tetejére fahéjas porcukor.
Először a mártást készítjük el, a következőképpen: A mustot a két tojással meg a liszttel simára keverjük, és vízgőz felett, állandóan keverve forrásig melegítjük. Figyelem, nem forraljuk fel! Ez után hagyjuk hűlni. Közben néha megkeverjük.
A másik két tojást simára keverjük a tejjel meg a porcukorral. Hozzáadjuk a csipetnyi fahéjat, meg a reszelt citromhéjat is. A kalácsot nem túl vékony csíkokra vágjuk, a tojásos tejbe mártjuk, és bő, forró olajban azonnal kisütjük. Rácsra szedjük, lecsepegtetjük, majd tálra halmozzuk. Fahéjas porcukorral meghintve, a mártással meglocsolva, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése