2016. szeptember 24., szombat

Francia szőlőtorta egyszerűen

Hozzávalók 1 tortához:

  • A tésztához 8 dkg liszt,
  • 6 dkg kristálycukor,
  • 3 tojás;
  • a forma kikenéséhez zsír és liszt;
  • a töltelékhez 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 6 dl tej;
  • a tetejére 30 dkg szőlőszem,
  • 1 dkg zselatin,
  • kevés cukor,
  • néhány csepp citromlé;
  • a díszítéshez tejszínhab.

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. A tojássárgákat simára keverjük, majd a habba csorgatjuk, végül szitált lisztet is belekeverjük. Egy kizsírozott, liszttel megszórt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A vaníliapudingot a tejjel meg a cukorral megfőzzük, kicsit hűlni hagyjuk, és a már kihűlt tészta tetejére simítjuk. Amikor a puding teljesen kihűlt, szőlőszemekkel kirakjuk. A zselatint 2 dl vízzel, egy kevés cukorral, meg pár csepp citromlével felforraljuk., langyosra hűtjük, és a torta tetejére öntjük. Hűtőben dermedni hagyjuk, majd tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése