2016. október 17., hétfő

Paradicsomos bormártás

Hozzávalók:
  • 3 dl száraz, jó minőségű vörösbor,
  • 1 babérlevél,
  • 4 szál újhagyma,
  • 2 ge­rezd fokhagyma,
  • 1 kis doboz paradicsompüré,
  • 2 mokkáskanálnyi ételízesítő,
  • 2 mokkáskanálnyi őrölt feketebors,
  • só,
  • csipetnyi cukor.

A zöldhagymát megmossuk, és a zöldjével együtt nagyon vékony karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A babérlevelet porrá törjük (vagy őrölt babért használunk). A vörösbort elkeverjük a paradicsompürével, a fok- és zöldhagymával, a fűszerekkel, majd tejföl sűrűségűre főzzük. Grillezett vagy natúr húsok mellé kínáljuk. Érdemes többet készíteni belőle, mivel jól záródó üvegekbe töltve,  hűtőben tárolva, akár több hónapig is eltartható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése