- 3 dl száraz, jó minőségű vörösbor,
- 1 babérlevél,
- 4 szál újhagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kis doboz paradicsompüré,
- 2 mokkáskanálnyi ételízesítő,
- 2 mokkáskanálnyi őrölt feketebors,
- só,
- csipetnyi cukor.
A zöldhagymát megmossuk, és a zöldjével együtt nagyon vékony karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A babérlevelet porrá törjük (vagy őrölt babért használunk). A vörösbort elkeverjük a paradicsompürével, a fok- és zöldhagymával, a fűszerekkel, majd tejföl sűrűségűre főzzük. Grillezett vagy natúr húsok mellé kínáljuk. Érdemes többet készíteni belőle, mivel jól záródó üvegekbe töltve, hűtőben tárolva, akár több hónapig is eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése