2016. október 18., kedd

Tejben főtt karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol,
  • 5 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • só.

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk. A hagymával meg sóval ízesített tejben kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük. Közben a vajból meg a lisztből sűrű rántást készítünk, amit a karfiolról leöntött tejjel engedünk fel, és simára keverjük. A karfiolt egy tűzálló tálba terítjük, egyenletesen rálocsoljuk a besamelt, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni nem kezd. Ekkor meghintjük a sajttal, és 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe.
Azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése