2016. november 2., szerda

Rántott túrószelet

Hozzávalók:

  • 15 dkg tehéntúró,
  • 10 dkg juhtúró,
  • 2 tojás,
  • 3 dl tej,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 3 dkg vaj,
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
  • 1 evőkanál búzadara,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só;
  • a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa;
  • a sütéshez olaj.

A vajat a liszttel 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel. Simára keverve addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Kihűtjük, és belekeverjük az áttört túróféléket, a nyers tojásokat, a búzadarát, a fűszereket meg a finomra vágott petrezselymet. 10 percig pihentetjük, és vizes kézzel szeleteket formázunk belőle. A szokott módon bundázzuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése