- 15 dkg tehéntúró,
- 10 dkg juhtúró,
- 2 tojás,
- 3 dl tej,
- 3 evőkanál liszt,
- 3 dkg vaj,
- 1 kiskanál reszelt vöröshagyma,
- 1 evőkanál búzadara,
- 1 csokor petrezselyem,
- só;
- a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa;
- a sütéshez olaj.
A vajat a liszttel 1-2 percig pirítjuk, majd felengedjük a tejjel. Simára keverve addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Kihűtjük, és belekeverjük az áttört túróféléket, a nyers tojásokat, a búzadarát, a fűszereket meg a finomra vágott petrezselymet. 10 percig pihentetjük, és vizes kézzel szeleteket formázunk belőle. A szokott módon bundázzuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Lecsepegtetve, azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése