2016. november 7., hétfő

Sajtos csülökgulyás

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 db füstölt sertéscsülök (hátsó),
  • 50 dkg tarka szárazbab,
  • 50 dkg vegyes zöldség,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál zsír,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • só,
  • őrölt bors,
  • pirospaprika;
  • a tetejére 20 dkg sajt.

A csülköt kettévágjuk, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. A húst kiemeljük a léből, kicsit hűlni hagyjuk, majd kicsontozzuk és kis kockákra vágjuk. A főzőlébe rakjuk az előző este beáztatott babot, félig megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott zöldséget. Borssal ízesítjük, és együtt puhára főzzük. A zsírból a liszttel világos rántást készítünk, belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a végén az összezúzott fokhagymát is beledobjuk. Meghintjük egy kevés pirospaprikával, majd hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk vele a gulyást. Hozzáadjuk a kockázott csülköt, beforraljuk, ha szükséges sózzuk. Amennyiben túl sűrű , egy kevés vízzel hígítjuk.
Forrón, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése