- 1 db füstölt sertéscsülök (hátsó),
- 50 dkg tarka szárazbab,
- 50 dkg vegyes zöldség,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál zsír,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- só,
- őrölt bors,
- pirospaprika;
- a tetejére 20 dkg sajt.
A csülköt kettévágjuk, és annyi vízben, amennyi bőven ellepi, puhára főzzük. A húst kiemeljük a léből, kicsit hűlni hagyjuk, majd kicsontozzuk és kis kockákra vágjuk. A főzőlébe rakjuk az előző este beáztatott babot, félig megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott zöldséget. Borssal ízesítjük, és együtt puhára főzzük. A zsírból a liszttel világos rántást készítünk, belepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a végén az összezúzott fokhagymát is beledobjuk. Meghintjük egy kevés pirospaprikával, majd hideg vízzel simára keverjük, és berántjuk vele a gulyást. Hozzáadjuk a kockázott csülköt, beforraljuk, ha szükséges sózzuk. Amennyiben túl sűrű , egy kevés vízzel hígítjuk.
Forrón, reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése