- Hozzávalók:
- 80 dkg sovány sertés oldalas,
- 1 kg burgonya,
- 70 dkg sütőtök,
- 8 tojás,
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 dl tejföl,
- 20 dkg Trappista sajt,
- 4 evőkanál olaj,
- só,
- frissen őrölt bors.
A nyolc darabba vágott oldalast megsózzuk, borssal és fokhagymával bedörzsöljük, majd az olajon elősütjük. Egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt félig puhára pároljuk. Egy tepsi aljára terítjük a megtisztított és karikára vágott burgonyát. Befedjük a felszeletelt vöröshagymával, enyhén sózzuk, rárakjuk a megtisztított és kockára vágott tököt, majd ezt is sózzuk és megborsozzuk. Ráfektetjük a zsírjából kiszedett húsokat, a levével meglocsoljuk, és előmelegített sütőben, fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Végül a tojásokat simára keverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra locsoljuk. A sütőbe visszatolva - fedő nélkül - szép pirosra sütjük. Reszelt sajttal meghintve azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése