2016. november 7., hétfő

Gödöllői rakott oldalas


  • Hozzávalók:
  • 80 dkg sovány sertés oldalas,
  • 1 kg burgonya,
  • 70 dkg sütőtök,
  • 8 tojás,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 20 dkg Trappista sajt,
  • 4 evőkanál olaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors.

A nyolc darabba vágott oldalast megsózzuk, borssal és fokhagymával bedörzsöljük, majd az olajon elősütjük. Egy kevés vizet aláöntve, fedő alatt félig puhára pároljuk. Egy tepsi aljára terítjük a megtisztított és karikára vágott burgonyát. Befedjük a felszeletelt vöröshagymával, enyhén sózzuk, rárakjuk a megtisztított és kockára vágott tököt, majd ezt is sózzuk és megborsozzuk. Ráfektetjük a zsírjából kiszedett húsokat, a levével meglocsoljuk, és előmelegített sütőben, fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Végül a tojásokat simára keverjük a tejföllel, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra locsoljuk. A sütőbe visszatolva - fedő nélkül - szép pirosra sütjük. Reszelt sajttal meghintve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése