- 80 dkg savanyított káposzta,
- 80 sertésoldalas,
- 70 dkg sütőtök,
- 20 dkg császárszalonna,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 2 dl tejföl,
- só,
- szemes bors,
- koriander,
- babérlevél,
- kapor.
A nagy kockákra vágott szalonnát kissé megpirítjuk. Beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett káposztát. Hozzáadjuk a feldarabolt oldalast meg a felszeletelt hagymát. Pár percig a saját levében pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd ízlés szerint befűszerezzük (a koriandert, borsot érdemes egy fűszerzacskóba vagy teatojásba rakni, így könnyedén ki tudjuk venni az ételből). Ha tudunk friss kaprot szerezni, azt használjuk. Fedő alatt, kis lángon félig puhára pároljuk, majd a megtisztított és kockára vágott sütőtököt is hozzáadjuk. Amikor a tök már majdnem puha, a tűzről levesszük, a fűszerzacskóba rejtett fűszereket kidobjuk belőle, majd forrón, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése