2016. november 17., csütörtök

Káposztás sertéscsülök


  • Hozzávalók:
  • 4 első sertéscsülök,
  • 1 kg hordós káposzta,
  • 20 dkg füstölt szalonna,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 1 evőkanál sertészsír,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • só,
  • szemes bors,
  • 1 babérlevél.

A megtisztított csülköket besózzuk, legalább 1 órán át állni hagyjuk, majd egy edényben, a felforrósított olajon körös-körül elősütjük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és félig puhára főzzük. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajt az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a paradicsompürét meg a jól átmosott káposztát. Enyhén sózzuk, borssal és babérral ízesítjük. Belerakjuk a közben megfőtt csülköket is. Egy kevés főzővízzel felöntjük, és fedő alatt, kis lángon teljesen puhára pároljuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

1 megjegyzés: