Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb,
- 8 dkg füstölt szalonna,
- 8 db gyöngyhagyma,
- csipetnyi kakukkfű,
- só,
- 1-2 babérlevél,
- 2 db gomba,
- 5 cl barackpálinka,
- 2 dl olaszrizling.
A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk. Megpirítjuk benne az egészben hagyott gyöngyhagymát, meg a felszeletelt gombát. Belerakjuk az enyhén megsózott csirkecombokat, és befűszerezzük. Aláöntjük a pálinkát, és fedő alatt, előmelegített sütőben kb. 10 percig pároljuk. Ezután felengedjük a borral, és fedő alatt, közepesen meleg sütőben puhára pároljuk. A végén a fedőt levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Gyümölcsbefőttet kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése