2010. augusztus 16., hétfő

Csirkecomb borban sütve

Hozzávalók:
  • 4 db csirkecomb,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 8 db gyöngyhagyma,
  • csipetnyi kakukkfű,
  • só,
  • 1-2 babérlevél,
  • 2 db gomba,
  • 5 cl barackpálinka,
  • 2 dl olaszrizling.
A szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk és kiolvasztjuk. Megpirítjuk benne az egészben hagyott gyöngyhagymát, meg a felszeletelt gombát. Belerakjuk az enyhén megsózott csirkecombokat, és befűszerezzük. Aláöntjük a pálinkát, és fedő alatt, előmelegített sütőben kb. 10 percig pároljuk. Ezután felengedjük a borral, és fedő alatt, közepesen meleg sütőben puhára pároljuk. A végén a fedőt levesszük róla és megpirítjuk a tetejét.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Gyümölcsbefőttet kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése