2010. augusztus 16., hétfő

Joghurtban sült jérce

Hozzávalók:
  • egy szép nagy jérce,
  • 4 dl joghurt,
  • 2,5 dl vörösbor,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • frissen őrölt bors ízlés szerint,
  • 1 kiskanál őrölt koriander,
  • 1-1 kis csokor kapor és bazsalikom,
  • 1 kiskanál kakukkfű.
A megtisztított jércét kívül-belül sóval és borssal bedörzsöljük, majd a császárjércénél leírt módon formázzuk. A friss kaprot meg bazsalikomot finomra vágjuk, majd a csipetnyi sóval, a korianderrel valamint a kakukkfűvel ízesített 3 dl joghurttal simára keverjük. Ezzel a fűszeres mártással a jérce külsejét lekenjük, majd hideg helyen, 3-4 órán át állni hagyjuk.
Ezután egy tepsibe fektetjük, a vajat rámorzsoljuk, és a borral elkevert maradék joghurttal locsolgatva, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha a teteje gyorsan megpirulna, alufóliával letakarva sütjük tovább.
Mikor kész, pár percig pihentetjük, majd feldaraboljuk, és a saját mártásával meglocsolva, burgonyfánkkal, valamint gyümölcsbefőttel körítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése