Hozzávalók:
- egy szép nagy jérce,
- 4 dl joghurt,
- 2,5 dl vörösbor,
- 5 dkg vaj,
- só,
- frissen őrölt bors ízlés szerint,
- 1 kiskanál őrölt koriander,
- 1-1 kis csokor kapor és bazsalikom,
- 1 kiskanál kakukkfű.
A megtisztított jércét kívül-belül sóval és borssal bedörzsöljük, majd a császárjércénél leírt módon formázzuk. A friss kaprot meg bazsalikomot finomra vágjuk, majd a csipetnyi sóval, a korianderrel valamint a kakukkfűvel ízesített 3 dl joghurttal simára keverjük. Ezzel a fűszeres mártással a jérce külsejét lekenjük, majd hideg helyen, 3-4 órán át állni hagyjuk.
Ezután egy tepsibe fektetjük, a vajat rámorzsoljuk, és a borral elkevert maradék joghurttal locsolgatva, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha a teteje gyorsan megpirulna, alufóliával letakarva sütjük tovább.
Mikor kész, pár percig pihentetjük, majd feldaraboljuk, és a saját mártásával meglocsolva, burgonyfánkkal, valamint gyümölcsbefőttel körítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése