2009. október 17., szombat

Burgonyafánk

Hozzávalók:
  • 25 dkg burgonya,
  • 28 dkg liszt
  • 8 dkg vaj,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 dkg élesztő,
  • tej,
  • 1 kávéskanál cukor,
  • só,
  • a sütéshez olaj.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük.
A vajat, a tojások sárgáját valamint a cukrozott tejben felfuttatott élesztőt összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört burgonyához, enyhén sózzuk, összedolgozzuk a liszttel, majd meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk. Ez után lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva egy kicsit még tovább kelesztjük.
Bő, forró olajban, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Általában vadételek mellé tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése