- 25 dkg burgonya,
- 28 dkg liszt
- 8 dkg vaj,
- 4 tojássárgája,
- 2 dkg élesztő,
- tej,
- 1 kávéskanál cukor,
- só,
- a sütéshez olaj.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük.
A vajat, a tojások sárgáját valamint a cukrozott tejben felfuttatott élesztőt összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört burgonyához, enyhén sózzuk, összedolgozzuk a liszttel, majd meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk. Ez után lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva egy kicsit még tovább kelesztjük.
Bő, forró olajban, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Általában vadételek mellé tálaljuk.
A vajat, a tojások sárgáját valamint a cukrozott tejben felfuttatott élesztőt összekeverjük. Hozzáadjuk az áttört burgonyához, enyhén sózzuk, összedolgozzuk a liszttel, majd meleg helyen, letakarva kelni hagyjuk. Ez után lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és letakarva egy kicsit még tovább kelesztjük.
Bő, forró olajban, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Általában vadételek mellé tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése