- 60 dkg csontozott sertéskaraj,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 csapott evőkanál pirospaprika,
- 1-1 paradicsom és zöldpaprika,
- 1 húsleveskocka,
- 2 evőkanál mustár,
- 1 kiskanál liszt,
- 200 g tejföl.
A karajt 8 vékony szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, az olajon hirtelen elősütjük, majd kivesszük és
félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd beleforgatjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Kevés vizet öntünk hozzá, és a húsokat belerakjuk. A szétmorzsolt leveskockával sózzuk.
Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, a liszttel valamint egy kevés vízzel. Behabarjuk vele a mártást, még egyszer átforraljuk, végül, ha szükséges megsózzuk.
Galuskával tálaljuk.
félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd beleforgatjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Kevés vizet öntünk hozzá, és a húsokat belerakjuk. A szétmorzsolt leveskockával sózzuk.
Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, a liszttel valamint egy kevés vízzel. Behabarjuk vele a mártást, még egyszer átforraljuk, végül, ha szükséges megsózzuk.
Galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése