2009. október 6., kedd

Ausztrál mustáros sertésszelet

Hozzávalók:
  • 60 dkg csontozott sertéskaraj,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika,
  • 1-1 paradicsom és zöldpaprika,
  • 1 húsleveskocka,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 1 kiskanál liszt,
  • 200 g tejföl.
A karajt 8 vékony szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, az olajon hirtelen elősütjük, majd kivesszük és
félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, majd beleforgatjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Kevés vizet öntünk hozzá, és a húsokat belerakjuk. A szétmorzsolt leveskockával sózzuk.
Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, végül a zsírjára sütjük. A tejfölt simára keverjük a mustárral, a liszttel valamint egy kevés vízzel. Behabarjuk vele a mártást, még egyszer átforraljuk, végül, ha szükséges megsózzuk.
Galuskával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése